Update.


Hi! (internationellt och coolt)

Jag lever, jag har bajsat på varenda offentliga toalett i London. Dock inte dom som står stationerade ute på gatan, dom undviker jag i alla möjligaste mån, är rädd för vad jag kan tänkas stöta på där inne.

Varit på 10h shopping i något gigantiskt köpcentrum som jag glömt namnet på nu. Åkt buss, dubbeldäckad-satt längst fram :D  Varit i Hyde Park och träffat idylliska ekorrar på extremt nära håll, tänk National Geographic-nära.


En väldigt nyfiken liten rackare, med fluffig svans.

Och idag, på våran "kulturella" dag var två stora linjer avstängda. Vilket begränsade oss avsevärt. Men vi besökte British Museum, resterande tid av dagen bjöd på bra väder och det gav oss möjlighet att strosa runt lite. Det uppskattar jag, strosa.

Imorgon är våran sista dag här och inatt ställer vi tillbaka klockan en timme, vilket innebär 1 timme extra i London.

Yeah baby!

Btw.♥Frikadellen♥ gav mig tillåtelse att ordbajsa, bajsprata, spruta ut, prutta ut, skita ur, klämma ur skit om bajs...ja, ni har säkert fattat galoppen. Jag rider på den vågen!
Moi ---> London


Jahapp, nu har jag packat klart. Klockan är bara 02:53, taxin kommer 05:45. Jag sitter och knappar in ett par rader på första uppdraget i Näthandel A samtidigt som jag målat naglarna på ena handen. Man kan undra hur det ligger till med mina prioriteringar...? :)


Auf wiedershen, som det heter på utrikiska.
Uppföljning.


God kväll!

Det här har ju varit, det gick fint och med hjälp av google calendar samt min fantastiska kylskåpsmagnet, kunde jag ha framförhållning- något jag jobba på.

Jag hade ingen karies, det är väldigt skönt, det finns dom som drabbas av karies även om dom är petnoga med tänderna. Men tydligen har jag ganska mycket kalk i mitt saliv och därför bildas ingen karies. Däremot slipar dom bort tandsten varje gång. Passade då på och fråga vad man kan göra för att undvika även tandsten.

Svaret jag fick var att det inte går, helt, men man kan minska tandstensbildning genom att börja borsta på de utsatta delarna av munnen. Såsom baksidan av tänderna på underkäken, då innehåller tandkrämen som mest slipmedel, att rekommendera var också att använda tandtråd då och då, jag föredrar plackers (smidigare med ett handtag).

Som ni redan vet har jag bajsat ordentligt idag, ordentliga korvar- twice. Antalet besök på taletten börjar minska och det känns oerhört skönt nu när jag ska åka i väg till London.

Dagen har ägnats åt pill i InDesign, det är lätt att fastna där, samt lite onödig shopping inför London.

Nu ska jag avrunda kvällen med lite läsning inför första uppgiften i Näthandel A. Jag gillar upplägget av distansstudierna på Hermods,  uppgifterna laddas upp på en portal för skolan, där hittar jag även information om när, vad och hur jag ska gå tillväga för alla moment. Även det slutprovet sker genom en muntligt redovisning framför datorn, det du behöver är en  dator, webbcam samt ett headset med mic. Detta innebär att jag kan styra mycket själv över min tid, det uppskattar jag. Jag kan resa samtidigt som jag har ett kommande prov, bara att ta med mig datorn och headset. Fantastiskt!


'
Kvällens litteratur.


Bajskorv boogie.


Titta!!!

En bajskorv.

Ja, min avföring har börjat ta form, det är riktiga korvar- jag kan nu avsäga mig tronen som världens bästa sprutlakerare.


Nä, jag tänker inte lägga upp en bild på mitt bajs.


akai wain


Här sitter jag, sorterar bland bilder och dricker rött som blev över från gårdagens vinkväll med Anna.


Idag fick jag höra av en kund att jag inger förtroende. Jag blev väldigt glad över detta då jag fick bekräftelse på min eftersträvan: att se till kundens behov, göra en behovsanalys, jämföra för- och nackdelar med produkten, för att få kunden att känna sig nöjd med besöket samt att få kunden att känna sig delaktig i valet av sin produkt. Jag är alltid villig att reda på information om produkter eller tjänster jag inte har kunskap om. Tyvärr möter jag många säljare  som bortser från det här, som är viktiga aspekter för att vinna återkommande kunder. Även om jag inte kan erbjuda den produkt kunden söker har jag gjort ett försök till att hitta likvärdig eller i vissa fal rent av rekommendera en annan butik, för att även där visa att storsinthet, god attityd och service är något man vinner på, jämt.赤いワイン= akai wain = rött vin. (På Japanska)


Stöd cancerforskningen.


Jag är för den mesta forskning, speciellt när jag själv sitter med en sjukdom man vet ganska lite om. Man är mån om att hitta snabbare, enklare vägar till ett friskt liv och råkar man ut för bröstcancer tror jag att önskan om att den ska försvinna- for ever- är minst lika stor.

Jag valde därför att bidra med en enkel metod, genom registrera namn här, copy-paste en länk in på bloggen så hjälper du Rosa Bandet att samla in pengar för fortsatt forskning, Rosa Bandet får 10kr från försäkringsbolaget Chartis enbart för denna bild. Enkelt? Ja. Om du ska göra det också? Det tycker jag absolut.

Stöd rosa bandet

 

 


Lchf-middag.


Eftersom jag är svag för korv och enligt lchf får man äta korv med hög köttmängd. Så igår lyxade jag till med prinskorv. Jo, man kan äta prinskorv utöver jul, midsommar och påsk. I promise- det smakar lika gott.


Prinskorv, broccoli, haricot vert, brytbönor och cocktailtomater.


Ps.
Jag vaknade halv ett idag och jag är fortfarande trött :P

Skoja bara.


NU går jag och lägger mig.


Back to school.


Idag börjar jag en av mina kurser jag anmält mig till. Jag vet inte riktigt vilken som kommer först. Programmering A kanske...eller Näthandel A. Jag får se när jag kommer dit. Jag ska läsa på distans. Dags att plocka fram självdiciplinen kanske?


Skolväska i högsta hugg.

Lagom.


Det råder sorg här hemma. Jag kom precis på att min nya upptäckt: Estrella Proviant, Lagom salta. Inte längre kommer finnas på mina framtida inköpslistor. R.I.P.


Lagom salta i en lagom stor påse.


Bacon&egg


Igår kväll, efter en comback på jobbet for jag över till Tove. Hon bjöd på en god middag á la lchf. Tack och bock! Hon berättade lite om lchf och vad den innebär fysiskt och praktiskt. Med mitt sunda förnuft tror jag detta kan det göra min tarm gott. Även om jag fuskade i morse när jag var på Waynes och köpte en frukostfralla med fibrer i och skinka med druvsocker i. Tvärtemot vad doktorn rekommenderar- men det stannar mellan oss, inte så nödvändigt att du springer till min doktor och tjallar på mig, right?

Av någon lustig anledning har jag alltid fungerat så, tvärtom, om någon rekommenderar mig att äta tio liter glass om dagen så skulle jag förmodligen inte göra det. Kanske för att jag realistiskt sett skulle kräkas glass vid försök, men  nu tänker vi hypotetiskt. Jag gör det mesta tvärtom- även om glass är något jag verkligen tycker om, precis som korv.

Jag är som ett barn. Liknelse- säger du följande till barn: "tryck inte på knappen" så är du i många fall garanterad att dom mer än gärna vill gör precis tvärtemot vad du säger. Även om du hindrat dom ett flertal gånger så kommer den där knäppen bli intryckt, någon gång i ett oövervakat tillfälle. Faktum är att jag tog på en jättevarm tallrik för inte så länge sedan, när servitrisen upplyste mig om att den var just jättevarm och jag inte borde röra den. Om jag brände mig? Ja. Om jag kan säga att jag lärde mig av mitt misstag? Nej.

Barn ser möjligheterna inte problemen...?

Efter middagen blev det ett biobesök, vi såg Eat, Pray, Love, en feel good film enligt mig. Hollywood? Förvisso, men helt överkomligt. Jag blev inspirerad och glad, det är väl sådana känslor en feel good film har i syfte att framkalla? :)

Biosnask á la lchf: nötter, loka. Jag klagar inte, jag får ofta ont i magen av lösviktsgodis även om det är pruttgott.

Prutt och gott kanske inte rimmar, men när man säger det i en mening med lite kraft, blandat med ett stort leende, känns det fullt naturligt.

Eftersom jag, väl känd att ha ett ekande tomt kylskåp och inte ha något större intresse för att förbättra mig- även om jag borde, var jag tvungen att impulshandla ägg och bacon. Det enda jag kunde komma och tänka på, som jag dessutom kunde känna mig lite sugen på, som passar lchf.

Jag borde helt klart skriva lite oftare, på så vis kanske jag kan korta ner och få mer kvalité på mina inlägg som ni även orkar läsa, inte bara skumma- för det vet jag att du gjort precis när du kommit hit och läser precis just detta. HA!

Fattaru, i'm watching you.

Nu: Dexter.


On-off-on igen-off-on?Ahopp. Kanske inte kommer längre än så här...fullt på pylsad och redo att gå. Magen rockar.

Hur ska du haaaa dig?
Din veliga fan.


Inspiration.


Igår var jag ii hyfsat fin form, gick ner till inspiration för att sticka lite. Köpte ytterligare lite material att ha hemma och pyssla med när jag inte är i form att gå ut. Det blir lite mer omväxling när jag är instängd mellan fyra väggar.

Kvinnan som äger butiken är tydligen i Paris, wtf, utan att säga till mig?! Dålig stil. Som tur är har hon en vapendragare som håller kajutan flytande, Annicka, en lättsam person även hon. Vi pratade såklart pyssel, stickning, virkning...och livet i allmänhet. Jag fick mer eller mindre veta en halv livshistoria och även jag bjöd till och berättade lite om mina 26år. Det är kul att träffa nya människor. Annica har även en blogg, hon gör mycket fint. Ta en titt!

Idag åt jag våfflor till frukost, vet inte riktigt om det ingår i lchf-dieten. Men jag hade en klick grädde i kaffet, gött, dock en aning mäktigt.

Idag är min sista dag ledigt, imorgon är det tänkt att jag ska gå tillbaka till jobbet- det känns bra.

Tänkte piffa till bloggen lite, men någon cool banner, lite färg...spex. Whatever! Men jag är inte speciellt high på hur jag ska gå till väga. Finns det någon vänlig själ som kan tänka sig att ge mig tips på hur jag gör? Bara en liten hint...anyone? :)

Om ni tröttnar på mig och mitt tarm-snack, så hinta. Jag har lätt för att överarbeta ämnen, har hört att man lätt får skavsår i öronen när jag börjar mala, eller ögonhinneinflammation i ditt fall.
Idag tänkte jag besöka fotografiska, men först: take a dump!

Tjing!

lchf-kost?


En person jag träffade, med samma diagnos som jag, sa att lchf-kost är något som fungerade för honom. Då kolhydrater, raffinerat socker över lag, hade dålig inverkan på hans sjukdom.

Men jag älskar ju pasta, eller makaroner och falukorv. Ska jag bara äta falukorv nu? I don't mind. Men det kan bli lite tråkigt i längden att inte ha något serverat till. Får försöka googla lite senare och kolla om detta kan vara något för mig. Jag vill dock inte att det gör att man går ner i vikt, eftersom jag blir så himla trött då. Antar att man får öka portionerna i fall resultatet skulle bli viktminskning och trötthet. Oavsett så är det inte mitt huvudsakliga problem, det är min tarm. Min jävla tarm. Jag undrar vad jag har för gener...egentligen?

En skelning som inte kan korrigeras med glasögon , ulcerös kolit, anlag för diabetes typ 2...okej, det var väl kanske inte så mycket. Men jag är nog klok om jag låter bli att mixtra allt för mycket med maten. :)


Så, om lchf-kost gör en förbättring för mig, så varför inte? Maybe baby.


+ 20 cm

God dag!

Jag blev inte inlagd. Phew!
Däremot har jag åkt på en förvärrad inflammation. Denna gång har den krypit upp  ytterligare ca 20cm. Doktorn uppmanade mig att åka in på falskt alarm om det händer igen. Allstå inte leka matcho och vänta så här länge. Eftersom dom kan sätta in en effektiv behandling och man förminskar risken att större delar av tarmen blir inflammerad. How ever, jag fick åka hem med en kasse full med mediciner.  En 7 veckors kortisonbehandling, 7 veckor asacol bakvägen och sedan en asacol i tablettform. Two ways is the best way, yeah...peace man.Dom nya medicinerna, plus dom gamla, dom gamla ska jag ta efter 7 veckor.

Jag är den typen av person som helst rider ut smärtan, inga tabletter som förminskar värken. Smärtan kommer av en naturliga orsaker, tar man bort den slutar man lyssna på kroppens signaler. Smärtstillande/pencillin ökar risken för försämrat immunförsvar. Men jag kan kalla detta ett undantag :) Mitt immunförsvar är redan diagnostiserat som deffekt. :P

Denna hög med mediciner kostade mig 6kr, fattar ni, jag är 6kr fattigare.


Kvittot på rånet.


Eftersom jag åker till London om exakt två veckor misstänker jag att jag behöver införskaffa en extra resväska alternativt en extra necessär till allt detta. ;) Intyg har jag fixat, vill inte bli haffad av den Engelska polisen och sitta häktad hela vistelsen. Det vore förargligt.

Jag är ledig idag och är jag i god form tänkte jag ta mig ner till stickaffären, jag behöver hjälp med min stickning och damen som äger affären är gullig och hjälper mig med olika tipsotrix.

Adios amigos!

wtf?!Ulcerös Kolit = Inflammatorisk tarmsjukdom.


6cm glädje in i röven.


Börjar närma sig nu...

Gastromottagningen, akyyyytJa, igår kväll trodde jag att jag skulle vara i form att gå till jobbet. Men icke.

Ringde IBD-mottagningen på Danderyds sjh. och fick en tid imorgon.

Nu behöver jag ta mig ner till centrum, ca 20 min gångväg, funderar seriöst på taxi.

Ska köpa Klyx, minilavemang, inför morgondagen.

Ciao!


K(ANALEN)


En liten återkoppling till gårdagens inlägg.Fyndigt namn på meddlemstidningen från mag-tarmsjukas riksförbund.

Jag är dålig idag med, det känns sådär. Funderar på om jag ska traska ner till Tempo och köpa en scotch brite, slängde nämligen den sista för några dagar sedan och nu är det ett berg av disk (dock ingen ovanlighet). Berget är lite större än...normalt?!

Den som lever får se, spännande. :)"Du har ett defekt immunförsvar...."


Så sa gastrospecialisten till mig. Idag har jag, för första gången, varit tvungen att åka hem från jobbet pga. besvär med magen.

För drygt ett år sedan lämnade jag avföringsprover, tre gånger, blodprover hit och blodprover dit. Slutligen blev jag remissad och fick göra en trevlig koloskopiundersökning.

Summa sumarum, jag har en kronisk tarmsjukdom, ulcerös kolit.

Detta medför att jag kan få så kallade skov, ett skov är insjukningsperiod och kan vara olika länge. Under skovperioderna är en person med ulcerös kolit väldigt trött pga. förlust av både vätska och blod. Det bästa är att få medicin som dämpar dom värsta symptomen, få ersättningsdryck för förlusten av vätska och mineraler samt vila. Att gå upp ur sängen kan vara lika energikrävande som ett spinningpass. Behovet av att ha en toalett nära till hands är stort då man får attacker som kräver att man har tillgång till toa, nu, NU, nuuuuu, helst igår. Att sitta på ett pendeltåg kan vara stressande under skov, eller vetskap att man inte har toalett tillgänglig.

Sverige suger på, fräscha, offentliga toaletter. For real. Inte ens dom man betalar en hel guldpeng är okej att gå på. Men nöden kräver ingen lag. Måste man så måste man.

Jag har blivit medlem i mag-och tarmsjukas förbund. I och med medlemsskapet fick jag ett V.I.P-kort för ev. krissituationer. Jag bara hivar fram det till butiksbiträde etc. så kan jag alltid hoppas på att dom är vänliga och lånar ut toaletten. Bara detta lilla kort kan få en att inte känna sig så nojjig under skovperioder och på så sätt minskar stressen.

Stress, är en faktor som forskarna tror förvärrar sjukdomen. Vid stress kan alla känna sig bubbliga i magen.
Att ha ulcerös kolit, känna stress för olika saker och framförallt känna stressen att inte hinna på toa. (Jag menar, vem fan vill skita på sig? Oavsett fysiskt tillstånd. Låt mig gissa, INGEN). gör just hantering av stress till ett moment 22, speciellt om man är känslig för stress.

Jag har turen att kunna hantera stress, eftersom jag inte förstår mig på den :) Stress uppkommer av dålig framförhållning och oro för en det ena en det andra.

Jag blir dock besvärad av att behovet av mina toabesök och att inte känna att jag kan göra lite vad som, när som. Eftersom det förstör den person jag är, som uppskattar frihet och spontanitet. Men å andra sidan vet jag att dessa skov inte varar för evigt så jag tar chansen och vilar upp mig, ligger horisontalt på soffan, pysslar och gör annat skoj man kan hitta på inom hemmets väggar. Och går på toa då...

Har man ulcerös kolit har man en defekt på immunförsvaret, det fungerar helt enkelt inte som det ska, har man detta har man även lättare att få andra infektioner. Speciellt infektioner som rör slemhinnor.

Detta förklarar varför jag konstant var sjuk när jag var liten. Jag var hemma mer än vad jag var hos dagmamman. Jag fick chansen följa med pappa till kontoret, leka bank (hur coolt var inte det när man var fem?!) och hänga gem i öronen på pappas programeringspolare, Stefan. Han drack minst 4liter cola, per dag, svepte  säkert ytterligare 20 koppar kaffe. Han föraktade djurgården och hyste kärlek till AIK.

Jag blev även bundis med vaktmästaren, David, och med hjälp av honom fick jag lära mig hur viktigt det var att lämna rätt post i rätt fack (det blev nämligen fel annars). Han och jag satt vid entrén och höll koll på att inga främlingar kom in. Jag gav banktjänstemän blanketter att fylla i vid besök och visade dom vägen ut när besöket var slut. Att säga åt vuxna vad dom får och inte får göra när man är fem är typ som att känna sig som Gud.

När andra barn var sjuka och fick följa med till kontoret så tog jag med dom till min hörna, under pappas bord, där  jag hade ghostbusters-slime, kudde och en konstateljé med kritor samt ritblock. Jag lärde mig paint när pappa var på möte, tog slut på färgpatronerna i skrivaren och spillde varm choklad på pappas tangentbord. Jag fick lära mig databasnamn som IOR, PUH och NASSE. Jo, på riktigt, dom hette så. (Rättelse, dom heter så fortfarande).

Nej nu fasen ska jag spruta in lite skum i rektum. RIM!

Cilofoam, bra skit. Haha, fattar ni...skit.Framsteg.


Idag har jag gjort en vettig grej- bokat tvättid klockan 12:00.

Jag har inbillat mig själv, två gånger denna vecka, att jag kan pallra mig upp till 06:00. Men det var verkligen önsketänkande, jag har tvätten kvar precis där den låg sist jag titta.

Nu ska jag kolla på Remember Me, den verkar lite sorglig. Undrar om det ska bli skorpor till middag idag, igen. Det slog mig precis att 23:04 kanske inte är en den optimala tidpunkten för middag. Tror inte coach Micke skulle anse mig vara en hälsosam människa om jag berätta min synd för honom. Det är även Micke som säger att jag blivit lite plufsig samt kallar mig Jay Leno- på grund av min markerade, något avlånga, haka. Jag intalar mig själv att han är avundsjuk och behöver påpeka detta pga. att han tvingar sig själv på destruktiva morgonpromenader klockan 05:00 och äter fjortonmiljoner olika piller för att få pli på deffen och halsar shakes som en bebis pimplar välling. Medan han egentligen önskar att leva ett okontrollerat liv, a la sus. Men det här är bara en teori jag har :)

Denna vecka har jag lärt mig att 06:00 inte är någon tid för mig att gå upp, framsteg.

Recension.


För att göra ett mer konkret utlåtande av mitt imulsköp så tänkte jag hänga ut för- och nackdelar med maskinen.

Vi börjar med det tråkiga.

minus
Har du inte tillräckligt hög kaffekopp, inte nödvändigtvis en kaffekopp, men en kopp, så skvätter det lite var stans när kaffet sipprar ur kapseln. Vilket innebär en massa torkande.

Du behöver använda cirka 3 kapslar för att få en anständig kopp kaffe, kanske är jag som överdimensionerar storleken på normalkopp, jag använder i alla fall 3st. Detta innebär att dom utlovade 2,5kr/kaffekoppen inte riktigt stämmer överens med verkligheten. Summan blir istället 7,5kr, förvisso billigare än en take away cappuccino, men ändå.

Marabousmaken finns inte till denna modell.

plus
Det går snabbt, tar cirka 30sekunder innan maskinen är redo att skjuta ut första koppen kaffe, sedan behöver du bara fälla ner en spak och dra en annan åt sidan, låt rinna i 5 sek. (enligt anvisningarna). Voilà!

Designen, istället för en tråkig kaffebryggare som bara tar plats så är den här rolig att ha framme och då gör det inget att den tar plats, om än lite då den är ganska nätt.

Kaffet blir snarlik en välgjord barista cappuccino.

Till maskinen finns det att köpa kapslar med olika smaker,  bla. chococino (som jag gissar ska vara en fyndig mix av cappucino och varm choklad).


Impulsköp deluxe.


Hej, mitt namn är Susanne, jag är en anonymimpulsshoppare. Nåja, inte så anonym, men ack så mycket impulsshoppare ändå.

Här om dagen såg jag en söt espressomaskin, fråga mig inte hur jag kunde omvandla en espressomaskin till söt och motivera köpet när jag har en kaffebryggare och egentligen är i behov av en diskmaskin, en bil, samt göra ett ärligt försök att hålla igen på ekonomiska utsvävningar fram till London.

Men, det är en kul pryl, gör gott kaffe, och är, faktiskt, lite söt.

Så nu har jag rättfärdigat mitt köp, med hästlängder.


Susanne testar Nescafés nya maskin, Melody.
Den gör gott kaffe och ser ut som en pokémonfigur.Jajks.


Kollar runt lite på kurser, klickade in på en, vad jag trodde var en hyfsat avancerad kurs, och läser sedan vilka förkunskaper man bör ha i bagaget.


Förkunskap
Viss datorvana:

  • Starta dator
  • Öppna och stänga program
  • Spara filer
  • Öppna filer
  • Hantera datormus

Jag vet inte riktigt om jag har kvalifikationerna för att gå den här kursen, kanske måste gå en kurs i hur man hanterar en datormus först?Frukost, hemma.


Igår kväll fick jag för mig att jag kunde lägga mig i soffan utan att somna, tji fick jag, eftersom jag i stort sett somnar direkt när jag intar horisontalläge. Hann tänka att jag skulle ställa klockan, så jag kommer upp.


Men icke.

Hur tänka jag att jag skulle vakna utan att försova mig?
Ärligt talat, jag vet inte.

Men jag vaknade, tidigare och mer utvilad än när jag ställer klockan, i god tid att jag duscha och åt frukost.
Jag ställer klockan ca 45min innan jag ska gå till tåget, 10-20min av dom snoozar jag och resterande tid står till förfogande till dusch och få på mig kläder. Att tröjan är ut&in, byxorna bak&fram är inget jag lägger en tanke på innan jag går utanför dörren. Det upptäcker jag på plats.

Men idag mina vänner, skrev jag historia. Jag frukost (bildbevis nedan), tog en dusch, grejade påklädning, jag tog bort tredagars nött nagelack samt printa ner detta fantastiska inlägg.Frukost, stort.


Dags att borsta tänderna.

RSS 2.0