Bilköps-ångest?


Hey!

Jag håller på och väljer bil här, det är lite smått traumatiskt ;)

Pendlar från att Aygo är fräsig- men minst praktisk om man ser på utrymme, till att Auris eller Prius är den bilen som är mest praktisk, eller Yaris.

Ja...så här håller jag på :P

Mest förnuftigt, rent ekonomiskt vore en Aygo- billig i drift- billig försäkring och även miljöklassad.

O så kan man välja röda outlines på hastighetsmätaren samt varvmätare. Det är ballt!
Även ha kromade sportpedaler och avgasrör. och en sportig spoiler. (Det kan man förvisso välja på de flesta modeller)

Yaris, Auris och Prius har en inbyggd "färddator"- alltså en navigator. Men det kan jag köpa till Aygo, en extern.

Om jag kollar på det rent ytliga, showmässigt?- Ja, ska jag köra bil ska jag köra med stil ;)

Men faktum är att det praktiska är viktigt, val av motor, diesel eller bensin? Helhybrid eller halvhybrid? Växellåda- Manuell eller Automat? Och storlek...hur många gånger kör jag runt på personer som behöver massa plats för långa ben? Let's try...NEVER. Men det KAN ju hända, å andra sidan är det deras val om dom vill åka med mig ;)
Hur många gånger har jag behövt massa plats i bilen för att jag handlar så mycket?....eeeh...här kan vi också smaka på ordet ALDRIG.


Ptja...hur vore det om jag drog till Toyota och provkörde dessa modeller och fatta beslutet därefter?

Bra Sussi...du kan ju det här med att köpa bil.

Dags att sova, behöver åka till Danderyd sjh. imorgon  (pre work) för att ta blodprover- kommer inte vara någon form av mineralbrist- as usual. :)


Ps. Ja, jag har snöat in på Toyota. Men kom gärna med förslag på andra märken- så kan jag kanske överväga att ändra mig i mitt fokus.


Webbtenta- check.


Har haft min första webbtenta- hightec. Det är ytterst smidigt att läsa på distans på det här sättet- speciellt när man jobbar samtidigt- inga fysiska lektioner behövs.

Jag rekommenderar det om man vill läsa enstaka kurser, men inte om man väljer att gå en heltutformad utbildning. Eftersom det är nyttigt att bolla med andra människor kring ämnen och ta upp olika aspekter- dels för att bredda sin kunskap men även för att finna sitt eget förhållningssätt. Har man bara sig själv, eventuellt en webblärare kan det lätt bli tråkigt och ostimulerande vilket leder till att du kanske lär dig mindre- allt handlar om hur aktiv du är i inlärningsprocessen.

Mina "kurskamrater" har varit mina vänner och kollegor (även kunder)- som egentligen inte har aning om vad jag pratar om ( inte heller påtagligtintresserade ). :P

Jag anser att denna studieform ökar möjligheterna att effektivisera egna studier- även tvärtom- läsa på längre tid om man känner att det passar bättre. Eftersom du inte har fysiska kurskamrater att anpassa dig till och heller inga kurskamrater som behöver anpassa sig efter dig, innebär det per automatik att du läser i din egen takt.

Men för att återkoppla till det sociala, fysiska lektioner är viktigt då människan har ett naturligt behov av social kontakt. Alla har vi indivuduella behov av att vara sociala, olika mycket vid olika tillfällen. Vissa dagar är man mer aktiv i sociala sammanhang, sedan finns även motsatsen, då man är totalt ointresserad att befinna sig i sociala sammanhang- och blir således mindre aktiv i konversationer. - There is always two sides of a coin.

Det är det här vi kallar behovet av: "egen tid", den tid vi behöver för att smälta intryck och bara vara själva.

Personer med en spektrumstörning, så som Asperger Syndrom, ADHD, ADD etc. har svårt för sociala koder och att smälta intryck- därför är det viktigt att dessa typer av utbildningar finns- då får dom den tid dom behöver- förutsatt att personen i fråga tar ansvar för sin egen funktionsnedsättning.

Nu undrar ni säkert varför jag drar upp autism.
Det ligger mig nära och det är väldigt intressant att en person kan skitmycket om en sak- men nästan totalt handlingsförlamad vad det gäller att exvis. koka en kopp kaffe. Förvisso behöver det inte ha en direkt koppling till en spektrumstörning- finns personer som har ett helt fungerande spektrum som inte kan koka kaffe- men där handlar det istället om eget intresse för att lära sig.

Personer med autism vill lära sig- men deras sjukdomstillstånd gör att dom inte kan- eller det tar längre tid. Det leder ibland till frustration och ibland aggression. Därför är det viktigt att personer med autism får kunskap om sin sjukdom och lär sig ha ett sunt förhållningssätt till sin bokstavskombination. Detta tror jag kan ge dessa personer en  ökad förståelse till deras reaktioner och även få möjlighet aktivt söka verktyg att hantera dem.

För även om du har autism- har du ett personligt ansvar och vikten att inte använda det som en ursäkt bör läras i tidig ålder. Autister är inte dumma i huvudet- dom hittar bara enklare vägar och skiter i normer.


Om du inte redan hade denna kunskap kan du se det som att du lärt dig något nytt idag :)

Saker o sånt.


För någon dag sedan fick jag ryck och sydde ihop en tygpåse, eftersom jag länge gått och grämt mig över att den jag hade innan var lite liten. Konstaterade dock att jag är i behov av en bättre symaskin-den jag har drar inte tyget ordentligt och detta medför att sömmarna blir en aning ojämna- detta är även orsaken till att jag undvikit att sy det senaste året. Dumt- när det finns mycket bättre maskiner.


Nu kan jag ha ännu mer bra att ha saker i väskan ;)


Idag var min tanke att jag skulle göra ett besök på Fotomässan, men förmiddagen har bestått av ett antal toalettbesök så jag slopade min plan. Dock gav det mig chansen att städa lite här hemma- inte i närheten av kliniskt men mer ordning än innan ;PHär om dagen fick jag reda på att Tine redan hittat ett resemål till oss i sommar, skönt att det finns någon  i min närhet som besitter förmågan att planera :) I och med detta vet jag vart jag befinner mig en vecka sommar 2011, redan i slutet på november 2010. Stort.
Hopp!


Hopp, skorna som jag bestämt mig för är slut och kommer inte in igen.
Varför är allt just jag vill köpa slut? :PEftersom jag gärna undviker att gå och handla i fysiska affärer- jag anser att det tar av min fria tid- så tog jag chansen och for iväg med Tine (grannen) och hennes mor (som har bil) för en shoppingrunda a la mat. Jag slog på stort och satsa på storpack och dirverse produkter för en hel månad, eller mer. Typ.

Jag är dock dålig på att planera vad jag ska äta och vad jag kan tänkas vara sugen på- men nu har jag gjort ett försök  och vi får se om det blev lyckat eller inte. Jag satsate ganska friskt på korv- eftersom jag vet att det är något jag tycker om och väldigt sällan tröttnar på. Yey!

Ang. min mage- den är på bättringsvägen, ska på återbesök på Gastromottagningen den 8:dec - printat in tiden i google calendar och satt upp kallelsen på frysen! En vecka innan måste jag ta blodprover, även den inskriven. :)

Jag såg ut som en baglady när jag kom hem från shoppingturen och stängde bara dörren efter mig,  kort efter plingade det på dörren. Jag tittade i kikhålet och vem stod där?

Min söta granne.

Min första tanke var att jag hade glömt nycklarna i låset...

Mycket riktigt, han stog där framåtlutad, småleende och dinglade med min nyckelknippa i ögonhöjd på mig.

Ooops!

Jag: "Eeeh. har jag glömt nycklarna nu igen...?" - Ler.

Han: "Japp" - Stort smile.

Jag: "Tack då, igen..." - Smile.

Han: "Inga problem" - Smile.


Det här börjar bli en dålig vana...

Eller kanske en chans att faktiskt utveckla en mer givande konversation med denna söta granne?

Hmmm.
The Big Bang Theory.


Jag har sett ströavsnitt av The Big Bang Theory, eftersom jag tycks uppskatta det jag sett bestämde jag mig för att börja från avsnitt ett.

Nu har jag sett fyra avsnitt och jag har flera säsonger framför mig, vilket passar bra denna årstid.

Dexter är en annan favorit- väntar på senaste avsnittet.

Appropå serier så frågade jag två av mina kollegor om man väljer serier genom identifiering av karaktärerna i serien. Kollega nummer ett svarade "både ja och nej" med motiveringen att man väljer serier utifrån intresse och därefter fortsätter man att följa den om man kan relatera till sig själv eller personer/miljöer i sin omgivning.

Kollega nummer två gav mig ett snarlikt svar, men där hävdade hon snarare att man kanske vill vara som karaktären och att man har en önskan att leva det livet.

Jag har inga ambitioner att försöka vara en levande Dexter, förutom att jag också gärna håller livet simpelt. I The Big Bang Theory kan jag förvisso identifiera mig i de långa utläggen dom håller när dom beskriver något relativt enkelt.


En av mina kollegor går gärna ifrån mig när jag är på väg att kicka igång ett varför utlägg. Man kan säga att hans intresse inte är påfallande.

Jag tycker om att skapa teorier byggt på information från olika håll- bilda en egen uppfattning för att sedan utforska om någon håller med mig eller om dom har en annan uppfattning.

Jag har svårt att fatta mig kort.  ;)


Varmkorv.Glömde nämna dagens höjdpunkt- vi (Tine och jag) åt varmkovr på Ikea, två stycken var.


Korv- är gott, Robin tycker att jag är okvinnlig som gillar korv. Är det mer kvinnligt att ogilla korv?This is Sweden.


Inser nu att ordet "computaa" tappde sin klang när jag inte skrev ut att det ska uttalas med japansk brytning.

Men nu gör jag det...prova säg computaa (lägg till japansk brytning).


コンプタア = konputaa = computer = dator.

Japanerna har inte bokstaven M i något av sina alfabet, såvida man inte tillämpar rōmaji när man skriver ut ord.

Idag har jag varit på alla svenskars möbelhus: IKEA. Jag köpte en minigran och minikulor att pynta med. Men enligt Tine får jag inte pynta den innan första advent, så här sitter jag med en naken gran som inte kan pyntas. Alla svenskar pyntar första advent, inte en minut tidigare eller senare.

Men, ypperligt tillfälle att styra upp en glöggkväll slash julgranspyntning- lagom svenskt :)


Adios!

Högljutt sex ABMinna grannar har högljutt sex, väldigt ofta på senare tid (kanske en pik upp i förhållandet?). Inte för att det stör mig värst mycket. Men jag undrar seriöst om dom har fönstret på vid gavel eller om det bara är extremt lyhört här och mina grannar även hört när jag har legat... :P

Inte för att jag skriker som den här tjejen- hon verkar ha det väldigt trevligt.
Killen hörde jag för första gången idag.

Nu ska jag kolla på Dexter, är mitt inne i säsong 5- spännande säsong
Aloe Vera.
Läser på lite om Aloe Vera dryck- som visat positiv effekt hos personer med Ulcerös Kolit.


Om det kan minska risken att återfalla i skov är det värt ett försök.


Hade pappa över på fika idag, han fick en dvd-box med Gunsmoke- något jag tror han kan uppskatta då han är smått förtjust i westernfilmer.

Partäj!


Ett, två tre...strike a pose. Ikväll är det fest, jag råka nämna att jag skulle försöka vara där till åtta- nu är klockan snart halv nio. Såvida jag vet börjar inte festen förens jag kommer- jag står för både underhållning (computaa) och kamera. Den som väntar på något gott...  ;)

Jag dricker lättöl, det ni.


L8ter!


Skrattyoga.Jag vill prova skrattyoga.

Försöker få med mig min kollega, hon verkar intresserad, få så ytterligare ett frö i helgen.


Ps. Notera Pauls miner och skratt- man skrattar av bara det. :)


Torsdag


Kickade igång dagen med 3h tvättstuga- likamed jag är fan jävligt bra.

Jag har styrt upp fika med, nu mera fd. kollega, Fia- hon är gravid och ska föda när som helst- hon är ändå i skick för en promenad från St:Eriksplan till Café 60. Thumbs up!

Konstig skutt bild på det.


Kjell Eriksson.


På vardagarna när jag lyckats slå upp ögonen i god tid knäpper jag på min tjockteve och slöttittar på the voice - innan jag kliver upp ur sängen. Man kan kan säga att det är en av mina få rutiner.

Jag gillar redaktör Kjell Eriksson, han är ganska barnslig men jag får intrycket av att han väldigt mycket självdistans. En egenskap jag uppskatar hos människor.

Kjell har skrivit en bok som heter just; Kjell.

Jag har köpt boken, dels för att jag gillar hans personlighet och för att jag tror att jag kan identifiera mig lite med hans berättelse. Ett plus är också att 1kr/per såld bok går till organisationen Friends.

Nu säger jag おやすみなさい= oyasuminasai = god natt.


Pik (uppåt)


Bloggbesökarna nådde en pik igår, 48 besökare, varav 5 unika. Idag har ni unika besökare ökat till 8st. I like.
Jag hoppas ni är återkommande- känns ganska övärt att skriva till noll läsare. Nej, fel av mig det är inte kvantité man ska räkna, det är kvalité. Även om jag gärna vill fläta ihop båda ;)


Att jag patetiskt nog är den enda (siffra tagen från bloglovin) som följer min blogg talar vi inte högt om. OKEJ?!
Men hey, någon måste vara den fösta.

Eftersom jag är en ganska bra arbetstagare ryckte jag in och jobba idag och fick nyligen ett samtal av chefen, jag  behövs tydligen imorgon också. Det är bra, då hinner jag förbereda inför nästa veckas exponering. Thumbs up!

They can't live with me, they can't live without me. ;)

Jag är ganska bestämd på jobbet, mest för att få andra till att göra det dom ska göras. Jag har inte varit någon fena på att ge direktiv som sedan följs. För det funkar tydligen inte med en enkel "kan du fixa det här?" och sedan förvänta mig ett engagemang och resultat. Men efter att jag provat en ny taktik; förklara varför det ska göras, sedan visa hur det ska utföras och framförallt visa att man gör det själv är en hyffsat effektiv metod.

Vuxna människor är precis som barn, dom gör inte som man säger att dom ska göra, dom gör som man gör. Min teori är dels att vissa av mina kollegor är unga och tänker synnerligt omågona tankar som "varför ska jag göra det här, när ingen annan gör det?" alternativt är dom pengakåta och fokuserar enbart på sälj.

Men för att bygga en helhet i ett sälj gäller det att andra saker i en butik fungerar, exempelvis något så enkelt som rätt pris på rätt plats- det här är ett återkommande problem då företaget stundvis väljer att uppdatera priser på ett väldigt märkligt sätt.

Har man lyckats skapat en någorlunda rutin på det här området kommer den mekaniska försäljningen öka och på så vis även höjer det siffrorna för säljaren- genererar mer pengar för alla parter- utom kunden som går back, kunde har dock förhoppningsvis investerat. :)  Det är ingen hemlighet att säljare tjänar pengar på dig som kund- annars skulle det inte heta säljare. Jag har upprepade gånger förklarat det här och kanske har jag sått ett frö- det får tiden visa. Det är bara tröttsamt att upprepa sig. But that's life, i guess.

Jag har fått höra att jag är väldigt informativ- detta uppskattas av många kunder. Dom går ofta från butiken en aning klokare. Sedan uppskattar jag mötet med nya människor- man har alltid chansen att utöka sin kunskap- många gånger med  onödigt vetande, ibland något användbart till andra kundmöten.

Informativ är bra i lagom mängd har jag upptäckt, då jag tenderar att glida ifrån själva säljet i dessa situationer. I've told you this before, i know. Men kunderna blir glada.


Nu har jag skrivit ett helt inlägg om något jag inte alls tänkt skriva om. Stundens ingivelse.


Nu ska Sussi skriva klart uppdrag 2, som jag inte gjorde igår- fy mig.

Men jag eftersträvar kvalité och kvalité skrivs inte på två röda- enligt mig.Spex på planet hem från London.


Ps. Bilden har massor med inlägget att göra, du förstår bara inte kopplingen.Glömde- den viktigaste.


Glömde att printa ner att jag trånar efter en Nikon D7000 också...
bild från: nikonrumors.com

Huruvida mitt behov är av att den filmar i HD vet jag inte, men kan kan ju tänkas börja använda filmfunktionen. Övar faktiskt på mitt eget tal med hjälp av min Nikon Coolpix S8000.

Obalans.Råder väldig obalans i antalet besökare. Hur kommer det sig?

Uppdaterar jag för sällan?
Är det jag skriver ointressant?
Skriver jag för långt?
Behöver jag profilera mig?

Tell me, så ska jag försöka förbättra mig, jag vill ju bli läst ;P


Ser ni skillnaden?


English food. Sausages! :D
Ser ni skillnaden mellan dessa två bilder?
Ledtråd: Human.


Jag kan säga det igen, London var nice, dock hade jag inte förväntat mig att det skulle vara sådana gigantiskta avstånd. Men nu vet jag det, till nästa gång. :)

Ps. På ett fish n' chips ställe köpte jag en korv, ja en korv, inget annat- utan konstigheter. Fränt. Man kan ju undra varför dom säljer korv när skylten tydligt visar att dom inriktat sig på fish n chips. Jag förstod när jag klev in, dom hade en meny med  varierande rätter, tänk svensk pizzeria- dom säljer 9 av 10 gånger inte enbart pizza.

Uppdrag två i Näthandel A ska in idag, bäst jag slutför.

じゃね!= Ja-ne!= See ya!Working-retro style.


Har bränt en mixcd- efterföljaren till mixtape- eftersom efterfrågan om en ny mixcd bland mina kollegor varit påtryckande. Ptja, Robin nämnde det idag, Emil innan min semester och egentligen inte en kotte mer än dem.


Men den har uppskattats av kunder, jag fick i uppdrag att bränna en skiva till en kund då hon gllade mixen , hennes ord: "toppenblandning". Kul att få positiv respons, egoboost. Det är viktigt med bra musik i butik, för att få kunden i "rätt" stämning- det vill säga något hyfsat trallvänligt samtidigt något som känns igen- aka gamla radioplågor eller gammal 90-tals musik. I runda svängar.

Eftersom jag observerat kundflödet har jag lite hum om vilken kundkretsen som rör sig i butiken- eftersom min nya titel är så flashigt som exponeringsansvarig åtar jag mig gärna uppgiften att se till att vi har bra musik i butiken.

Dock förekommer stölder och jag har på olika sätt hotat (i textform) om alla möjliga tänkbara påföljder.Mixcd- med en grymt hotande text.

Nu ska jag lägga mig- igen- going for rond II.

Ps. Citerar text- ifall den är svår att tyda. "Nix pix, tar du denna börjar saftblandarna snurra och säpo väntar utanför med krypskyttar & fullmatade bössor!"

Jag menar, passa er för att stjäla något från oss.

Okej, godnatt.

How to wait for your luggage.


Många vet att det är ganska tråkigt att vänta på bagaget. Man kan göra det lite roligare.1. Vänta med en uppenbar sur min. 2. Uppvärmning, inför det kommande lyftet. 3. Klia sig i huvudet när man trodde att bagaget var på intåg, men tji fick du, det var någon annans- som råkar ha likadan resväska som du. 4. Fira när du ser ditt bagage.


Lchf- lätt som en plätt.


Jag upplever att lchf-kost fungerar bra för mig, min tarm håller sig lugn. Förvisso äter jag mediciner nu som gör sin del. Men jag tror att den här kosthållningen kan förenkla min vardag efter behandlingen. Det är det jag och andra som har den här typen av sjukdom eftersträvar, eftersom man är tvungen att lära sig att hantera den, för sin egen skull. Jag är inte den som är för dieter eller bantningsmetoder, om man inte lider av extrem fetma då det kan vara nödvändigt med att tillfälligt ta till en drastisk åtgärd.

Jag är för hållbara och sunda levnadsvanor och fungerar lchf så kan det vara klokt att tillämpa den. För mig är det ingen stor uppoffring att inte äta sötsaker eller andra kolhydrater. Jag uppskattar choklad och äter det gärna , men jag är även medveten att konsekvensen kan bli några extra toalettbesök dagen efter, men då får jag ta det. Återigen, aktiva val. Jag åt choklamousse i England, dagen efter sket jag lite extra. Enkel kartläggning på hur tarmen reagerar.

Nu har jag kanske tur att jag hittat en kost som passar mig, det finns dom som testar med alla möjliga metoder men inget tycks fungera. Jag har en teori, jag tror många känner att dom "ger upp" något som dom brukade ha som vana att äta, att dom ser det som en svår förändring och på så sätt förvärrar problemet. Många forskare menar också på att sjukdomen inte påverkas av kosten, medan andra säger att exempelvis lchf är en kosthållning som fungerar för många. Detta är något luddigt och förvirrande för den som fått diagnosen, etersom det inte finns något exakt svar på vad som kan förhindra skoven. Jag anser att det är värt ett försök om det  kan resulterar.

Kör på det som fungerar för dig och var inte rädd för att fråga dietisten om råd om du skulle känna dig helt lost. Surfa runt själv, sök information, nätet är en underbar plats för tips och bolla erfarenheter med andra i samma sits som du.


Kycklingkebab, stekt lök och paprika med vitkålssallad och vitlöksdressing.

Att tänka på, var inte för strikt (om det inte är nödvändigt) det blir lätt tråkigt och jobbigt när man inte känner att man har frihet. Gör ingen stor grej av det- kolla på fakta och lös problemet, ingen kommer tycka du är jobbig om du själv inte tycker det. Det du utstrålar blir en återspegling hos andra. Capiche?


Tänkte forsätta lista några tips i nästa inlägg om hur jag agerar och tänker vid skov och generellt hur jag hanterar sjukdomen. Låter det intressant för dig?


To be continued...
Ett tusen.


Inser att mitt förra inlägg lät en aning pretentiöst. Men faktum är att jag uppskattar att ta saker och ting som det kommer, med en viss framförhållning. Och det innefattar att strosa runt och se vad som händer.

Jag har nästan tagit ett tusen bilder i London, exklusive dom jag tog med Tines kamera- när batterierna i min tog slut gick jag lös med hennes :)

Nu har ni säkert höga förväntningar på att alla dessa bilder är bra bilder- men för att avdramatisera det hela kan jag berätta att reslutatet inte blev 1000st fantastiska bilder från Metropolen London. Jag tar snarare många bilder på SAMMA objekt, för att få till en bra bild- med bra ljus och skärpa. Kommer dela med mig av några bilder inom kort. Stay tuned...

För er vetskap; jag åt engelsk korv nästan varje dag, ångra lite att jag inte köpte med mig några paket. Men staden finns kvar och priset för en biljett t/r är inte hisnande. Jag köpte med mig ost- Red Leicester och fyra olika téer (dumt att inte köpa te i teets mecka) i matväg. Eftersom Tine önskade besöka Westfield, ett gigantiskt shoppingentrum, där blev det ett besök på bland annat TopShop och Desigual. Hittade en väst på Desigual som inte riktigt passade min ekonomi för tillfället, bytte nummer med killen som gav mig bra service, vi utbytte några dance moves- han sa att han var salsa lärare och jag improviserade bara. Fick honom att göra den berömda snurren á la Michael Jacksson ;) Vi snurrade runt i det här huset fyllt med butiker i 10h, på riktigt! Behöver jag säga att vi jättetrötta när vi kom hem? Om det skilde sig från svenska shopping centrum? Nej. Den största skillnaden var utbutet av butiker.

Jag gillade områdena i Covent Garden och SoHo, pampig arkitektur- det förstördes lite av folkmyllret, men då jag inte påverkas mycket av den folkliga stressen passade jag på att njuta av pulsen som gav skön kontrast till det gamla. Genade Chinatown- som kändes en aning surrealistiskt och på vägen ut passerade vi ett sexkvarter- med adult shops.

Jag fascinerades av den stora influensen från asien, framförallt Japan. Ett större utbud med butiker som säljer Japanska produkter. Skönt om man är intresserad av Japansk kultur/matlagning. Stötte på många Japaner som shoppade på Oxford Street och Regent Street. Det fick mig att längta tillbaka till Tokyo lite, som jag förhoppningsvis reser till i vår.

Idag har jag gjort framsteg, jag har packat upp och tvättat, något jag gärna brukar dra ut på när jag kommit hem.

Jag gillar att försöka leva efter aktiva val och en filosofi jag eftersträvar är att saker och ting blir så jobbigt som man själv väljer att det ska bli. Så egentligen är allt busenkelt ;P

Hur jag återkopplar det till mina framsteg idag? Jo, eftersom jag vet om att jag tenderar att dra ut på saker  (sådant jag inte tycker är så upphetsande) och att jag med hjälp av ett aktivt val väljer att gå emot mina invanda beteende genom att göra tvärtemot vad jag brukar göra. Är ni med?

Scenario: Jag kommer hem, tycker dusch och säng är mer lockande än att ta itu med uppackningen. Tar allre helst inte tag i det dagen efter heller, då har jag helt plötsligt roligare saker att göra. Ursäkt för att inte ta itu med "problemet"

Så, för att ändra det här gjorde jag precis tvärtom.

Alltså inte låta resväskan ligga och mögla och ha ytterligare ett moment att göra. Detta gjorde att jag  skapade utrymme till som jag tycker är mer intressant än uppackning. Kanske självklart för dig, men för mig är ett invant beteende som jag inte gillar hos mig själv, som jag aktivt jobbar med. Om jag tänker långsiktigt och lär mig att tillämpa det här i vardagen kommer jag kunne frigöra mer tid åt saker jag uppskattar att göra.

Förövrigt tycker jag ett engelsmän är ett trevligt folkslag, även om det inte ver genuin service i dom största butikerna eller restaurangerna (det är det nästan aldrig, vart än i världen du är) därför föredrar jag att gå till mindre välsorterade butiker och mindre restauranger.

Allt låter mer naturligt på Engelska också, inte krystat och skitnödigt som det tenderar att göra på svenska.

Hur naturligt skulle det kännas att säga "du är välkommen" efter en fin gest? Liksom bah hallå...så kan man juh inte säga! Direktöversättning kan bli roliga ordlekar. På svenska säger vi givetvis "Ingen orsak". Helt bakom the flöte är jag inte. ;)


Mind the gap while leaving the blog.

RSS 2.0