Norwegian Wood.


Go möra Go möra!

Igår kom min far på spontanbesök, han har flyttat ut till nowhere och när han bodde i samma kommun hände väldigt sällan att vi sågs, mer sällan än now days. Märkligt det där, men kul.


Eftersom jag precis läst boken Norwegian Wood och fick reda på att den även går på bio tog jag tillfället i akt och såg den. Första gången jag "läser boken och ser filmen sedan". Jag var lite fundersam över om jag skulle låta som de flesta som har läst boken innan gör, alltså hävda att boken är mycket bättre.

Förvisso var det många delar i boken som inte togs med i filmen, men det är förståeligt då man behöver förenkla för att göra filmen mer begriplig för tittarna. Att skapa den där känslan i filmen som gör den intressant, det var kanske därför dem valde att Naoko (en kvinnlig karaktär) stickar en halsduk i filmen och inte en tröja som i boken. Eftersom en tröja ser man inte lika mycket av, den blir inte lika markant på film när man behöver bära den under jackan och då glöms den bort. En halsduk viras lite lätt utanpå jackan och ökar den känslomässiga kopplingen mellan huvudkaraktären (Watanabe) och Naoko.

Oavsett, läs boken, se filmen. I önskad ordning.

Dags för en dejt med grannen i tvättstugan, ja inget mer spännande än Kristin, men ack så trevligt.


On my mind.Jajust det.

Jag shoppade med Tine igår, 25:e o allt ;P. Men vi båda var hyfsat osugna, jag är ofta osugen på shopping- men stundvis uppskattar jag att gå runt i affärer och titta på saker, kläder och krimskrams- det ger mig inspiration på kreativa plan. Blev dock en aning förvånad över Tines plötsliga olust- eftersom hon mer eller mindre alltid skiner upp som en sol när hon hör butik (alt. köpcentrum) och handla i samma mening. Mycket charmigt  personlighetsdrag och det gör att jag får tillfälle att öva mitt tålamod när jag går runt i butiker- inte för att jag nödvändigtvis behöver lära mig att gå runt i butiker. Men övar man på en grej blir man ofta bra på många andra, it's a fact.


Oftast vill jag bara till butiken, hitta det jag är ute efter och gå där i från. Punkt.

Apropå shopping, imorgon ska jag köpa vårskor. Jag SKA göra det, igår skulle jag också hitta vårskor- jag vet vad jag vill ha för typ av skor- ökenkängor- men hittar inte dem som sitter perfekt.

Ju mer jag skriver på det här inlägget desto mer tragisk inser jag att det är, vad är det för problem _EGENTLIGEN_ ? Jo, i-lands.

Att jag inte uppskattar shopping ska jag väl kanske vara nöjd med, eftersom det innebär att jag inte gör av med  pengar i onödan? :)


Nej...usch...fan...nu slutar jag prata om det här och fortsätter med mina sysslor- som för övrigt är så tråkigt och tidsödande att jag går och tänker på vad för nytta jag egentligen skulle kunna göra- typ åka på volontärresa och på riktigt känna att man hjälper till...inte enbart runda upp 10kr på Body Shop. Även om det också är bidragande till bättre livskvalité världen över. Men jag tror ju, att den fysiska hjälpen är till så mycket mer glädje för båda parter.1,5h i solsken.


Jag vaknade till takdropp, solsken och fågelkvitter runt åtta- mycket angenämt. Vid elva gick jag och Tine ut på en riktig långpromenad, vi gick 9,4km- för att vara exakt. Det tog 1,5h att ta sig runt hela sträckan. Jag är hyfsat nöjd över vår prestation och vi avslutade promenaden med en överenskommelse om att vi ska göra detta till en veckopromenad.

Efter en behaglig dusch, frukost nr2 och té har jag lagt mig till rätta i sängen för att läsa Norwegian Wood av Haruki Murakami. Jag är lite svårflörtad vad det gäller fiktion och skönlitteratur överlag, uppskattar mer fakta och naturvetenskapliga böcker. Men denna fångade mitt intresse av egentligen bara en anledning- den utspelar sig i Japan. Sedan att just denna fiktion känns hyfsat realistisk gör att den bara växer efter varje kapitel.

Jag skrev ett lite längre inlägg här, som försvann...som jag av ett förbluffande intresse för att läsa, har väldigt liten lust att skriva om.

Så vi sätter P här.

UD avråder.


UD avråder alla att åka in i Japan.

Jag  tänker inte lägga mycket energi på det och jag planerar fortfarande att åka.

Det är över två månader kvar.


Och...läs.

Mars, April och Maj.

2:a mars idag, 11:e ferbruari började strulet med bilen- idag är det löst, enligt verkstaden. Jag får se när jag hämtar bilen imorgon. 750kr i kostnad, felet var inte som jag befarat- ABS-haveri. Tydligen bakhjulet som blivit låst pga. att jag satt fast och en felkod dök upp. Som verkstaden nu programmerat om. Märkligt dock att det är bakhjulet som knasar när det var i framhjulet jag hörde mysyiska ljud och upplevde som den felande länken.

Ringde försäkringsbolaget och skrotade min skadeanmälan (eftersom kostnaden inte var i närheten av självrisken), dem blev förvånade att jag hörde av mig om det. Tydligen är människor så lata att dem struntar i det, vilket gör att försäkringsbolagen har en hög med ärenden som egentligen bara ska raderas. Det är inte svårt att räkna ut att det blir rörigt för dem på försäkringsbolagen, när det ligger massa ärenden som dem inte vet vad dem ska göra med. Jag kunde glatt lätta dem med att radera ett, helt av egen maskin.

Killen jag pratade med blev lite stressad över att jag så kvick (hans egna ors) och kände pressen över att han också skulle möta med samma respons. Varpå jag förklarade att jag är van och även van att andra inte hänger med när jag pratar, jag är sällan stressad, jag vill bara ha saker ur världen, sagt och gjort, over and done with. Han sa att han sällan möter personer som är så "kvicktänkta" och "med på galoppen" (jag strundade i att ifrågasätta hans ordval). Jag suger åt mig och formar en egotripp, men är människor verkligen så...slow? Eller kanske rent av medvetna och helt enkelt förbannat lata? =) Jag som anser mig själv stundvis vara lite väl bekväm ibland.

Oh well, jag borde veta- jag har jobbat i butik- vissa vill inte förstå, fastän dom gör det.

Jaha, 12:e maj bär det av på ännu en resa med jobbet :) Sol och badjobb ;D Kan inte klaga.

Sedan den 22:a maj bär det av till Japan. Vilket innebär att jag bara hinner hem, tvätta och packa om innan det är dags att sätta sig på ett flyg igen. :)

Innan dess ska jag slänga ihop en försenad födelsedagsfest, jag tycker dock det är att ta i när jag säger födelsedagsfest, dels för att jag helst ser att dem som kommer, kommer utan tvångspresent. Vi kallar det fest. Enklast så. :) Överreklamerat med födelsedagar och annat ståhej, från min sida sett. Andra kan tycka det är det trevligaste som finns att fira högtider, ge och köpa presenter vid födelsedagar. Jag tycker dock att det är roligare att överraska, mer spontant med vardagspresenter. Observera att presenter inte nödvändigtvis behöver komma i paketform, jag tycker en fin present är att få bilen tvättad, som jag fick av Emelie efter att jag hade varit på Tenerife. Eftersom jag kommer komma ihåg den gesten mycket längre än en present uppskattar jag den mer.

Hallen börjar komma i ordning, har målat varv nr2 nu men har inte beslutat om en liten del till ska få samma färg. Ska ta över Tine för att få lite feedback. :) Kulören jag valde heter kärleksört. Så nu finns det kärleksört och lingonshake på väggarna. Fyndiga namn har dom, Alcro, ett lite spännande val kan vara hubba-bubba, eller blupp- blubb.

När hallen står klar vill jag gärna fixa vardagsrummet/rummet, det är en tråkig grå tapet nu. Som bara är. Den får gärna vara, fast någon annan stans :)


Nu har det blivit dags att bege mig iväg på keramikkurs. Målet ikväll är att få in tekniken för att centrera leran, det ser ju så enkelt ut ;P Lyckats en gång, det är en gång av ungefär fem försök.

7:april startar en skulptureringskurs, där finns möjlighet att prova på skulpturering i lera, gips...och i ett material jag inte har i huvudet. Det roliga med den här kursen är att jag och Tove ska gå tillsammans.

See you!RSS 2.0